Choď na obsah Choď na menu

Chrabromilská spoločenská miestnosť

11. 6. 2013

Chrabromil bol založený Godrikom Chrabromilom. Fakultnými farbami Chrabromilu sú červená a zlatá. Erbovým zvieraťom je okrídlený lev. Fakultným duchom je Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, známejší pod menom Skoro bezhlavý Nick.

Spoločenská miestnosť Chrabromilu sa nachádza v severnej veži. Vstup stráži portrét Tučnej pani a heslo, ktoré sa mení. Chrabromilská spoločenská miestnosť je malá a útulná. Chrabromil sa volá podľa svojho zakladateľa Godrika Chrabromila, ktorý bol priateľom Salazara Slizolina. Neskôr sa ich cesty kvôli nezhodám o vedení a budúcnosti školy rozišli.

Čo sa týka dedičov, nie je žiadny známy, ale predpokladá sa, že sú to Harry Potter a Neville Longbotton. Obaja sa totiž narodili 31. júla o polnoci, kedy je znamenie leva najsilnejšie. Pamiatkou na Godrika Chrabromila je meč posiaty rubínmi ( Chrabromilov meč ), ktorý vyrobili škreti, a ktorý sa zjaví a podarí vytiahnuť z Múdreho klobúka len tomu, kto patrí do Chrabromilu a len vtedy, ak potrebuje pomoc a prekázal hrdinstvo a odvahu. Je uložený v riaditeľni.

Ak máš odvahu a si statočný, tak neváhaj a poď ďalej. Pokiaľ nepatríš do tejto fakulty: " Prosím odíť."

gry.png